- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 40 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 200 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Cukr třtinový hnědý | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 6 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 20 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 50 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Vločky ovesné | 100 |
Mrkev | 200 |
Energetická hodnota celkem: 7867 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Vločky rozemeleme a smícháme v míse s cukrem (lze případně nahradit adekvátním množstvím sladidla vhodného i pro pečení), kypřícím práškem, moukou a kakaem. V jiné míse si rozmícháme vejce s olejem a kefírem a poté přidáme do suché směsi. Dle potřeby upravíme do požadované hustoty (přidáme kefír nebo mouku). Na závěr vmícháme mrkev a na kostičky nakrájenou čokoládu (část si necháme na posypání). Připraveným těstem plníme formičky na muffiny a posypeme zbylou čokoládou. Dle chuti můžeme posypat i mandlemi nebo jinými oříšky. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut. Hmotnost hotového pokrmu 750 g, en. hodnota na 100 g = 1050 kJ. Z uvedené dávky připravíte cca 10 muffinů (1 muffin obsahuje cca 790 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.